Авторът Омид Скоби прави скандални разкрития за разрива на Хари и Меган с монархията

Нова книга за британското кралско семейство бе изтеглена от пазара в Нидерландия на фона на съобщения, че в нея се посочва името на члена на семейството, който е повдигнал въпроса за цвета на кожата на сина на херцозите на Съсекс преди раждането му.

В книгата Endgame на базирания в САЩ британски журналист Омид Скоби авторът публикува няколко твърдения за причините и начина, по който херцозите на Съсекс се оттеглиха от ангажиментите си на високопоставени членове на британското кралско семейство. Твърди се, че авторът е близък на принц Хари и  Меган. Когато бяха интервюирани от Опра Уинфри през 2021 г., съпрузите за пръв път казаха, че член на кралското семейство е попитал какъв ли ще бъде цветът на кожата на детето им.

СПОРТЕН ДУХ: Принцесата на Уелс Кейт игра ръгби (ВИДЕО)

Издателство "Ксандер Етхейвърс", публикувало преведения роман в Нидерландия, съобщи, че "временно изтегля" изданието от книжарниците в страната. 

Пред обществената телевизия в Нидерландия Скоби каза: "Книгата е на разположение на много езици и за жалост аз не говоря нидерландски, така че не съм виждал екземпляр, но ако има някакви грешки в превода, съм сигурен, че издателят е поставил нещата под контрол". "Аз съм редактирал и написал английската версия и никога не е имало версия, създадена от мен, в която да има имена", каза той.

Източник: Антоанета Маркова, БТА