Такова беше и искането на близки на убития Димитър Малинов

Съдът отложи делото срещу близнаците от Цалапица, обвинени в лично укривателство след убийството на Димитър Малинов. То ще се гледа на 25 януари.

Преди заседанието имаше протест пред съдебната палата в Пловдив. Жители на Цалапица и близките на убития Димитър Малинов. Според протестиращите процесът трябва да бъде прекратен. Те смятат, че показанията на Рангел Бизюрев, който вече е задържан в Дания, ще променят обвиненията на близнаците - от укривателство в съучастие. 

Кога ще екстрадират у нас задържания в Дания за убийството на Димитър от Цалапица

Недоволството се пренесе в съдебната зала. Там двамата братя бяха посрещнати с викове. Адвокатът на близнаците поиска делото срещу тях да се гледа по съкратената процедура само с признаване на фактите и така да получат с 1/3 по-ниско наказание от предвидените 5 години затвор. Прокуратурата обаче също настоя делото да бъде отложено, докато не бъде доведен и разпитан основният заподозрян Рангел Бизюрев. 

Майката на убития Митко смята, че показанията на Рангел ще променят обвиненията на близнаците. „Надяваме се той да каже истината за това, което се е случило. За нас не е допустимо и не можем да го приемем - участниците в убийството на Митко да се водят укриватели”, каза Атанаска Бакалова. 

Повече гледайте във видеото.