19 частни фирми се грижат за зелената система на София, каза той

Започнахме ревизия на Столична община. Новината от вчера е, че Общината е дала на 19 частни фирми да се грижат уж за зелената система на София. Така един град не може да бъде управляван.  Това каза Андрей Зографски, общински съветник от ПП-ДБ, „Спаси София“, в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS. Ще следваме сегашните договори, но ще следим и ще налагаме глоби, каза той.

Ние от ПП-ДБ и „Спаси София“ вече започнахме да управляваме този град и сме тук, за да го променим, заяви политикът.

Ваня Григорова: Най-възможна би била „сглобка” на общинско ниво, но ГЕРБ таят обида към ПП-ДБ

Какъв е мотивът на останалите партии, за да не искат да подкрепят Борис Бонев, запита той. Ние каним всички на разговори, допълни общинският съветник. Той попита къде в управленската формула са БСП, ИТН и групата около Вили Лилков. Зографски каза, че Лилков няма да бъде добър председател на Общинския съвет, защото на предните кметски избори е подкрепил Йорданка Фандъкова и защото е получил малка подкрепа от избирателите.

Отложиха делото на Григорова срещу избора на Терзиев за кмет

Той коментира и въвеждането на забраната за стари автомобили в центъра на София като посочи, че Столична община е осъдена заради мръсния въздух. Няма друга държава, която да позволява внос на толкова стари автомобили, допълни Зографски.

Политикът каза, че причината за това все още да има клони, паднали в резултат на снега, е точно тази разпокъсаност на фирмите, които трябва да се грижат за София.

Той заяви, че Общината трябва да остане мажоритарен собственик на „Топлофикация“.

Повече гледайте във видеото.