Починал е на място

Мъж е убит по непредпазливост по време на лов в Разградско. Инцидентът е станал в събота около обяд при излет за отстрел на диво прасе в местността Кованлъка край село Мортогоново. Ловът е разрешен и надлежно организиран, съобщи говорителят на МВР-Разград Илиана Георгиева.  

Загиналият е 48-годишен мъж от село Мортогоново. Той е прострелян в гръдния кош по непредпазливост от 53-годишен ловец, от селото. Двамата са от една и съща ловна дружинка. Простреляният е издъхнал на място, а смъртта е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. Тялото е откарано за аутопсия в Търговище. 

Почина мъжът, прострелян на ловен излет край Студена

Извършителят е задържан. Той е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство, уточняват от полицията.

Окръжна прокуратура в Разград води разследването, по което са проведени огледи на местопроизшествието и множество разпити на свидетели. Назначени са експертизи, образувано е следствено дело. Предстои прокурорът да прецени промяна в мярката за задържане на извършителя.

Мъж прострелян в главата при лов край пернишко село

Източник: БТА, Боряна Димитрова