Това обяви говорителят на армията

Израелските сили разширяват наземните си операции в цялата територия на Ивицата Газа. Това обяви говорителят на армията.

Основна цел на този етап били командните центрове, съоръженията за съхранение на оръжия и тунелите. По-рано представители на Израел съобщиха, че са унищожили близо две трети от откритите над 800 тунела, изградени от „Хамас”.

Край на примирието в Ивицата Газа

От ООН призоваха за прекратяване на огъня, тъй като по данни на хуманитарната организация четирима от всеки петима души е трябвало да бъдат разселени през последните два месеца война.

„В най-скоро време споразумението трябва да бъде възстановено. Те трябва да се върнат към тази хуманитарна пауза, прекратяване на огъня - наречете го както искате, за да може отново да започнат всички по-благоприятни процеси, включително доставките на помощ в Газа. Мирният процес беше пренебрегван, почти осмиван в продължение на толкова много години. Е, всичко, което се случи през последните шест - седем седмици, доказва, че това е било колосална грешка”, заяви Филипо Гранди, върховен комисар на ООН за бежанците.