Водачът е заловен на ГКПП "Капитан Андреево"

Все по-изобретателни стават шофьорите, които искат да пренесат недекларирани пари през границата. На ГКПП „Капитан Андреево” водач опита да изнесе пачки с пари, скрити в… тенджера. Случаят е от преди няколко дни. Турски шофьор е заявил, че няма нищо за деклариране, но при претърсване митничарите са открили долап с хранителни запаси и тенджера, в която вместо супа, е имало –евро банкноти, на обща стойност 45 хиляди евро.

РЕКОРД: В Ню Йорк иззеха фалшиви луксозни стоки за над 1 млрд. долара (ВИДЕО)

„И преди е намирана контрабандна стока, включително и наркотични вещества, в тенджери и долапи на товарни автомобили, но никога досега валута. Обикновено за парите се използваха сложни тайници, които са специално изградени, или бяха откривани по телата на водачите”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” началникът на митническия пункт Георги Господинов.

По думите му тирът е пътувал от Нидерландия за Турция. „Вероятно водачът е разчитал, че ще се проверят таблото и кухините, но не е очаквал, че долапът, в който се съхраняват хранителните продукти – ще бъде проверен толкова щателно”, допълни той.

Повече по темата гледайте във видеото.