Инцидентът станал в събота

Един от тримата мечоци – Тишо, Мишо и Тошо, които живеят в зоопарка в Стара Загора, открадна и разглоби на съставните му части мобилен телефон. Устройството е било на любопитен родител, който се е опитал да направи снимки с мечетата. На кадри се вижда как мечокът Тишо дъвче и раздробява телефона. Тримата мечоци, които са на двугодишна възраст, са сред любимците на посетителите. 

Седем мечки са заспали зимен сън в Парка за мечки край Белица

„В събота около 16 часа ни потърси посетител, който беше притеснен и потърси съдействие, за да му бъде върнат телефона. Когато с колегите пристигнахме при клетката на мечките, установихме, че мечетата са разхвърляли части от устройството из цялата клетка. Едното беше захапало калъфа, друго телефона, а третото – задния капак на мобилното устройство. С помощта на колегите успяхме да вземем телефона”, разказа в ефира на „Здравей, България” Катерина.

"Всичко съм виждала, но не съм очаквала, че някой ще прескочи оградата и ще вкара телефона си вътре при мечките с идеята да ги снима", посочва д-р Ивелина Илиева, директор на зоопарка в Стара Загора. Тя допълни, че нарушаването на правилата крие риск и за самите посетители, тъй като можело да се стигне до много сериозен инцидент.

Служители на зоопарка обяснили на нарушителя, че частите от телефона могат да бъдат много опасни за мечетата. "Мъжът беше много притеснен за здравословното състояние на мечката, освен за телефона си", твърди Катерина.  

На посетителя, позволил си да наруши правилата на зоопарка, ще бъде наложена глоба. 

Повече по темата гледайте във видеото.