Той е съсредоточен върху три глави от романа на Емилиян Станев

Спектакълът „Антихрист” под режисурата на Стилян Петров показва трансформацията на човека. Той е съсредоточен върху три глави от романа на Емилиян Станев. Избраните теми въвеждат класическата творба в новото столетие. Актьорът Владимир Карамазов влиза в ролята на Теофил.

„Надявам се публиката да види едно хубаво представление. Може би ще бъде неочаквано. На хората, които са чели, които знаят произведението „Антихрист”, може би ще им бъде интересно по какъв начин се е адаптирало. Какво е влязло от самия роман”, разказа актьорът. Той допълни, че „Антихрист” е трудно да се направи дори и на филм, тъй като романът е мащабен и сложен.

„Прекалено много неща има вътре, които не биха се реализирали лесно, дори с помощта на специални ефекти. В театъра сме доста по-ограничени и това е изцяло поглед върху това произведение на режисьора Стилиян Петров, който доста сериозно се е занимавал с това, изобщо с цялата тема”, допълни Карамазов.

Каква е мисията на спектакъла "Антихрист"? (ВИДЕО)

Признава и че е било нужно някой буквално да му преведе значението на думите в текстовете. „За да вникна в тези текстове, изцяло се оставих в ръцете на режисьора, който горе-долу ми превеждаше всичко като от китайски, защото аз не съм се занимавал чак толкова сериозно с религия - нито съм изпитвал нужда, нито ме е занимавало”, призна още актьорът.

Този свят му е бил интересен от фотографска гледна точка. „Но не съм пребивавал в този свят. И 3-4 месеца аз си потънах в теологията, в науката за религия. Оказа се, че страшно много неща не знаех, за което по някакъв начин се почувствах и доста глупав”, разказа Владимир Карамазов