Тя ще бъде в размер на 38 700 паунда годишно

След като се сблъска с рекордна имиграция, Великобритания обяви промени във визовата си система, които ще направят влизането на чужденци в страната с цел работа - по-трудно.

САМО ЗА ЖЕНИ: Първият жилищен комплекс за дами е в Лондон

Новините свързани с визовата система ще засегнат много българи. От април месец се увеличава прага на заплащането, според който ще се дават трудови визи. До сега той беше 26 200 паунда годишно, вече става 38 700 паунда годишно. Това означава, че професии като строители, работници във фабрики, месари, работници в хотели, които традиционно се заемат от български граждани ще станат недостъпни. Това е стратегията на правителството на Великобритания. Те искат да се освободят от неквалифицираните хора.

СРЕЩУ НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ: България засилва взаимодействието си с Великобритания

„Последните данни показват, че нетната годишна миграция до юни 2023-та година е 672 хиляди души. Тази цифра е по-малка от годишната миграция за миналата година, но тя продължава да бъде твърде висока. Когато нашата страна гласува да напусне Европейския съюз, ние също така гласувахме да си върнем контрола върху нашите граници. Благодарение на сегашното консервативно правителство вече имаме точкова визова система, чрез която можем да контролираме кой влиза в Обединеното кралство. Даваме предимтво на хората с умение и талант, от които имаме нужда, за да развиваме нашата икономика и да подкрепяме нашето обществено здравеопазване. Имаме и конкурентна визова система за привличане на глобални таланти”, каза Джеймс Клевърли, министър на вътрешните работи на Великобритания.

Целия репортаж гледайте във видеото.