Той поясни, че ще подаде оставка от партията си, ако ГЕРБ промени позицията си за дерогацията

Христо Хинов е здравен министър на „Продължаваме Промяната – Демократична България”. В никакъв случай не е наш. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Във връзка със случващо се в „Пирогов”, според него е правилно в Здравната комисия в Народното събрание да бъде извикан директорът на лечебното заведение Валентин Димитров, който публично да отговори по всички теми.

Димитров: Инсинуациите, че „Пирогов” фалира, са недопустими и политически незрели

На въпрос как да се излезе от ситуацията покрай спешната болница, Борисов поясни, че рецептата била дадена от финансовия министър.

Припомняме, че вчера Асен Василев коментира, че „ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното за него е да си подаде оставката”.

Относно дерогацията, лидерът на ГЕРБ каза: „Трябва да стъпим на казаното от ЕК – колкото може най-скоро. В никакъв случай ПП и ДБ не трябва да се притесняват, ако влезе в сила веднага. Гарантирам, че ако влезе веднага, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако мръдне, си давам оставка от партията”.