Цялата лудост в света взима застрашителни размери, смята той

В библиотека-галерия „Хот Спот“ беше открита втора самостоятелна изложба на художника Здравко Денев. Картините са 17 на брой, създадени с молив акварел и дигитална обработка. Авторът търси и намира вдъхновение навсякъде, във всичко и във всеки, но дърветата са му най-интересни. В кората, в клоните и в листата според него се крият цели приказки.

Денев смята, че хората на изкуството разказват приказки в различна форма. Той много обича дърветата и смята, че в тях освен приказки може да се видят и чудеса. Художникът споделя, че човешката природа също предизвиква интереса му.

Таня Харизанова за изложбата "238 грама" – теглото на едно женско сърце

За него приказките са най-интересното от човешката природа, затова и в подсъзнанието му има приказки. Той споделя, че картините са плод на въображението му, затова и човешката анатомия не е такава, каквато трябва да бъде.

“All of ME”: Сара Алберт с трета самостоятелна изложба

„Имам чувството, че преди хората бяха по-нормални, имаха по-здраво отношение към живота, към света. Втренчването в егото и Аз-ът превърна хората в „богове“, които могат само да величаят себе си“, посочи творецът. Цялата тази лудост взима застрашителни размери, смята Денев.