По-нататъшната помощ за Украйна е блокирана от Конгреса

САЩ гласува във вторник срещу Резолюция на ООН, с която се призовава за незабавно прекратяване на огъня в Ивицата Газа, предава Voice of Ameriva (VOA). Общото събрание на ООН одобри резолюцията, в която 153 държави гласуваха „за“, 10 бяха „против“, а  23 страни гласуваха „въздържал се“. САЩ и Израел смятат, че прекратяването на огъня в Газа е в полза само и единствено на групировката „Хамас“.

Нова технология позволи 3D принтирането на роботизирана ръка (ВИДЕО)

Американският президент Джо Байдън във вторник подчерта, че ако не се осигури нова военна помощ за Украйна, това единствено ще „даде криле“ на Владимир Путин и други агресори на световната сцена. По-нататъшната помощ за Украйна е блокирана от Конгреса на САЩ срещу мигрантската политика и граничната сигурност.

„Трябва да направим така, че Путин да продължава да губи в Украйна, а Украйна да спечели", заяви американският държавен глава, съобщава Voice of America (VOA).

Републиканци срещу демократи: Какви са предизборните нагласи в САЩ

Американският пратеник по въпросите за климата Джон Кери заяви в сряда, че както САЩ, така и Китай обмислят промяна на дългосрочните си климатични стратегии. „Фактът е, че този документ изпраща много силно послание към света“.

БМФ: Няма непосредствена заплаха за екипажа на кораба „Руен”

Междувременно Пентагонът даде заявка, че ще отговори на всяка заплаха срещу търговското корабоплаване в Червено море, след като йеменските бунтовници хуси изстреляха ракета към танкер, плаващ под норвежки флаг. Инцидентът стана близо до бреговете на Йемен. Няма жертви при атаката, но е имало пожар на борда, потвърди Пентагонът в сряда.     

Източник: Voice of America (VOA), dariknews.bg