Най-красивите коледни класики са под съпровода на Врачанската филхармония

Васил  Петров представя едни от най-красивите коледни песни от американската и европейската класика в специалната си програма. Предпразничното му турне носи името „Бяла Коледа”. Най-красивите коледни песни са под съпровода на Врачанската филхармония.

„Направихме премиерата в Монтана, след това сме в Сливен, Ямбол, Кюстендил, Кърджали, Добрич и Кнежа. Съдържанието на програмата е американска и немска коледна класика”, разказа певецът Васил Петров.

Васил Петров - джаз, любов и още нещо (ВИДЕО)

Има американски популярни коледни класики , защото самият проект е озаглавен „Бяла Коледа”. Турнето продължава в Русе, Силистра и Попово. Заключителният концерт е на 23 декември в Стара Загора.

„Тази програма е градирана. Аз се опитал да намеря някаква драматургия в развитието й върви все пак във възходяща посока, разнообразна е. Публиката се радва. Увлича се по тази фантастична коледна и то с отчасти доста боговдъхновена музика”, разказа още Васил Петров.

За него Коледата носи най-различни спомени.

„Тогава беше дядо Мраз. И в обши линии имал съм много забавни емоции по време на Коледа в тази светската част на нещата, но иначе празникът е Рождество Христово, което трябва да посрещнем със смирение както всички знаем, да умножим милосърдието си и да питаем любов, не само към близките си, но и към тези, които не познаваме”, разказа още певецът.