Товарът от плодове е разпилян край пътя

Влекач с прикачено ремарке се обърна тази сутрин на главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Водачът е пострадал, а товарът от плодове - разпилян, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Пътният инцидент е станал на завой на изхода на дефилето в посока Симитли. По първоначална информация товарният автомобил с гръцка регистрация е влязъл  в острия завой с несъобразена скорост и в края на кривата се преобръща на дясната си страна.

Тир и 2 коли се удариха в София, разпилени са плодове и зеленчуци (ВИДЕО+СНИМКИ)

Водачът е с травми на главата, транспортиран е до МБАЛ-Благоевград, а товарът от мандарини се е разпилял по насипа между Е-79 и река Струма.

Към 10 часа започна заснемане на местопроизшествието. Движението се осъществява нормално, тъй като товарният автомобил е извън пътя.

Това е поредната катастрофа на този завой, чийто радиус бе променен, а входната и изходна точка на Е-79 останаха същите, пише още БГНЕС. Старият път бе оставен като буфер за спиране на падащите от ската камъни. 

Завоят е известен и като „свинския“, защото на това място преди 7 години се обърна тир с прасета от Румъния. Стотици животни загинаха. Част от живата стока пък беше натоварена на леки автомобили и задигната по пътя.

На същото място загина и мъж от Кюстендил, изпуснал по същия начин завоя. Тялото му бе открито след два дни в автомобила в реката.