Той отличи като много важни промените, свързани с правосъдната система

Премиерът Николай Денков с първи коментар, след като Народното събрание окончателно прие промените в Конституцията. По думите му всякакви спекулации, че това са решения, взети от тесен кръг хора в България, не съответстват на действителността.

„Отново да подчертая, текстовете, които бяха гласувани, са съгласувани с Венецианската комисия, с Европейската комисия, свързани са с предложения по Доклада за върховенството на правото от ЕК”, уточни той.

Радев за Конституцията: Сезирането на КС е мой дълг

„Всякакви спекулации, че се прави нещо срещу конкретен човек, нямат основание”, поясни министър-председателят заради измененията, свързани със служебните правителства.

„Очевидно президентът е заинтересовано лице в тази ситуация и няма как да очакваме той обективно да оценява какво е решено по отношение на служебните правителства”, добави Денков.

Окончателно: Депутатите одобриха промените в Конституцията

„Достатъчно ясно беше обяснено, че служебните правителства са замислени в Конституцията като преходен период от едно редовно към друго редовно парламентарно мнозинство, с основна задача да осигурят честни избори”, каза още премиерът.

Той отличи като много важни промените, свързани с правосъдната система. „Това са промени, които се очакваха много години. Аз лично се радвам, че имаме конституционно мнозинство, което ги гласува”, поясни Денков.