Днес църквата се моли за мир, любов между хората, здраве и спасение

Днес е Рождество Христово - един от най-светлите християнски празници. Екипът на NOVA ви желае крепко здраве, искрени усмивки и неизменен късмет! Нека топлина сгрява сърцата и душите ви! Нека магията на коледната нощ да живее в домовете ви през цялата следваща година! Нека Витлеемската звезда огрява пътя ви! В деня, в който се сбъдват желания, да се помолим за по-спокойно бъдеще в един по-добър свят за всички!

По повод Рождество Христово в храмовете в цялата страна се отслужва Василиева света Литургия. Тази година в катедралния храм „Св. Ал. Невски” тя ще бъде отслужена от Западно и средно европейския митрополит Антоний, тъй като Патриарх Неофит все още е в болница.

Беше публикувано и посланието на Патриарха, в което той ни призовава да не скъпим любовта си към Бог и към хората и да се молим за повече мир. 

С раждането на Божия син в небето прозвучали ангелски песни, разказва Евангелието. „Празникът на раждането по плът на нашия спасител Господ Иисус Христос е празникът на новото начало. На новото начало в сърцата на всеки един от нас, защото Христос, раждайки се именно в яслите на сърцата ни, обновява изцяло човешката природа, дава ни надежда, дава ни е повече вяра давани и безпределна любов към бога и човеците”, посочи митрополит Антониний.

Любими лица от екрана: За най-ценните коледни спомени и пожеланията им към зрителите на NOVA

За да си спомнят за великото чудо, стотици се отправиха с молитва и смирение. „Най-вече за всемирна любов, за благодат, мир на света и по-дълбока любов към Господа”, пожела жена.

„Бих се радвала, ако народа проумее, че съединението прави силата. И ако и Господ е с нас наистина нещата ще се променят”, посочи друга жена.

С идването на Рождество Христово започва и новото летоброене за християните. „Затова и празникът на Рождество Христово ни подтиква към равносметка към осъзнаване на самите нас. Трябва да се учим от смирението на Богомладенеца”, каза митрополит Антониний.

Днес църквата се моли именно за мир, любов между хората, здраве и спасение. Бъдете здрави и благословени!

Повече гледайте във видеата.