Над 160 къщи пострадаха тогава

Месец и половина след опустошителното торнадо в разградско нормалният живот в пострадалите села се възстановява от бурята. Имат ли вече покриви на къщите си жителите на село Лъвино, разказва Наталия Йорданова. 

Къщата на Ердинч и Жулиде била почти разрушена. Опустошителният вятър отнесъл покрива на дома им за минути. Жулиде разказа, че по това време са правили ремонт. „Майсторите бяха тука, вратата беше отворена и изведнъж нахлу вятър”, разказа тя.

Ердинч си спомня думите й от тогава – „къщата замина”. Месец и половина по-късно домът им изглежда обновен. Заслугата е на стотиците доброволци, дарители и на държавата. Стопаните са теглили и заем, за да възстановят дома си.

Опустошителния смерч отнесе напълно покривите на над 40 къщи в село Лъвино, а на други 120 нанесе сериозни щети. Според Гюрсел Мустафа - кмет на с. Лъвино, ситуацията вече се нормализира, всички покриви вече са покрити, хората започнаха нормалния си живот. Надеждата на хората в Лъвино е всичко лошо, което ги сполетя да е останало в старата година, новата да посрещнат в по-нормална обстановка.