Открита е и дарителска сметка в помощ на потърпевшите семейства

Пожар в Нови Искър. Запалили са се около 100 кв. м. покрив и тавански помещения на жилищна сграда в квартал „Курило”.

Малко преди 6,30 сутринта покривът на блок 5 на улица „Юрий Гагарин“ пламва. Първа за пожара разбира наемателка от последния етаж на блока, която чува странни звуци от комина. Тя веднага буди съседите си.

През това време Чавдар Георгиев помага на възрастните да излязат невредими от блока. Той споделя, че веднага е взел пожарогасителя, но когато е разбрал, че не може да се справи с огъня са извикали пожарната служба. Той смята, че пожарът е тръгнал от комин в сградата. Чавдар живее под таванското помещение. През лятото направил ремонт, а сега няма дом. В момента е и безработен, но е благодарен, че са останали живи.

На адреса идват 4 пожарни автомобила, които успяват да овладеят огъня, а живущите останаха навън с часове. Инспектор Юлиян Станев от Столичната пожарна служба каза, че хората най-вероятно ще могат да се приберат след празниците. За да имат покрив над главите си през Новата година хората от блока молят за помощ.

Златомира Лазарова споделя, че в сградата живеят и безработни, и възрастни хора, които остават без дом и пари. Като временно решение кметът на Район „Нови Искър“ ще осигури фургони пред блока на две семейства, които нямат близки, при които да отидат.

Няма пострадали хора, съобщиха за NOVA от МВР. Сигналът за пожара е подаден преди 8.00 ч. в четвъртък. Изясняват се причините за възникване на пламъците.

Открита е и дарителска сметка в помощ на потърпевшите семейства.
Общинска банка, клон "Мария Луиза"
IBAN: BG72SOMB91303124904501
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: СО - Район "Нови Искър"