Екипът на "Здравей, България" ви среща с Диляна Дамянова

Жена началник на мъже в една от най-мъжките професии. Районната пожарна във Враца след пенсионирането на дългогодишен шеф  до провеждането на конкурс се ръководи от жена.

Диляна Дамянова е част от екипа на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" във Враца вече 20 години. 

„Обичам работата си и в нея влагам всичко от себе си”, разказа тя. Дамянова споделя, че има подкрепата на своите колеги, както и на семейството си. За професията си тя казва, че е предимно за мъже и е била от първите жени, приети сред редиците на пожарникарите. От 7 момичета са останали само два, продължава Диляна. Тя смята, че се справя с всички трудности, които е имала и не се е налагало мъж да я защитава.

Главен инпектор Дилян Йончев казва, че жените в екипа изпълняват много добре задълженията си. Затова никой няма против, че Дамянова ръководи екипа.

Все пак обаче момчетата в пожарната се отнасят към нея и като към колега, но и като към дама.

Нова година – безопасна: За какво да внимаваме при употребата на пиротехника

Старши инспекторът - началник на службата, съветва да не се ползва пиротехника по време на празници, но според нея много малко хора биха се лишили от това удоволствие.

Вече предлагат и безшумна заря за Нова година

 

Целия разговор гледайте във видеото.