Въвеждат ограничения за тежкотоварните автомобили

В последния работен ден за тази година се очаква интензивен трафик по основните пътища в цялата страна. Заради това се въвеждат ограничения за тежкотоварните автомобили, съобщават от АПИ. Забраните ще важат от днес до 30 декември. В навечерието на голямото пътуване от пътната агенция апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и да спазват правилата за движение.

Интензивен трафик към големите градове, от МВР затегнаха контрола

Основният поток от автомобили се очаква да бъде към зимните ни курорти. Според старши инспектор Георги Бучков от КАТ-Благоевград се очаква най-натоварен да е пътят към Банско. "Поводът е новогодишните празници. Освен това апелът към шофьорите е да спазват ограниченията по натоварения участък до Симитли. Гъстата мъгла трябва да е знак за повишено внимание. Очакваме днес и утре трафикът да е доста засилен. След анализ решихме допълнителни екипи да подпомагат движението", обясни той.

Около 9 часа на "Капитан Андреево" имаше опашки. Голяма част от пътуващите отиват на кратка екскурзия или на пазар до Турция. Има и много хора, тръгнали на почивка за новогодишните празници. Между 23 и 27 декември през границата са преминали 30 000 МПС с 82 000 пътници. Около 20 000 от автомобилите са се завърнали след Коледа, а останалите все още са на територията на Турция. Очаква се след Нова година да има засилен трафик наобратно към България.

През тази седмица Турция премахна забраната пешеходци да преминават границата.