Италианците предпочитат да подправят талиатели със соса

Журналистите от „Дойче веле” ни отвеждат на кулинарно пътешествие до слънчева Италия, за да се насладим на едно от най-известните ястия в света – паста Болонезе. Как точно я приготвят италианците и кои са най-добрите продукти, които да подберем?

Коя е оригиналната рецепта на паста Карбонара (ВИДЕО)

Сосът се нарича „рагу ала Болонезе” и е световноизвестен. Основен герой в него е каймата. Той произлиза от Болония, но там масово подправят талиателите с него, а не спагети. Смята се, че сосът е измислен в края на XVII век. В соса, освен кайма, има олио, лук, целина, моркови вино, доматен сос, доматено пюре, бекон и сол. Зеленчуците се задушават, а после се добавя и беконът.

Повече гледайте във видеото.