Кореспондентите на NOVA провериха как протича подготовката за новогодишната нощ

Броени часове преди Нова година. Как в Европа се готвят за  празненствата, провериха кореспондентите на NOVA във Франция, Германия и Великобритания.

За 10-та поредна година на емблематичния парижки булевард „Шан-з-Елизе“ ще празнува със светлинно шоу и фойерверки. Независимо от студеното време по улиците на френската столица се очаква да се съберат над 500 000 души, които да си кажат наздраве в първите минути на новата година. Темата на шоуто ще бъде спортът в чест на Олимпийските игри, чийто домакин следващата година ще бъде Париж.

2023 година В СНИМКИ

Мястото, което ще събере най-много хора в Германия в новогодишната нощ, е площадът пред Бранденбургската врата в Берлин.  Очакват се десетки хиляди хора да присъстват на партито, което ще бъде съпътствано със светлинно шоу и заря. За пръв път тази година за събитието ще се плаща входна такса от 10 евро.

Около 100 000 души още преди месец платиха по 20 паунда, за да присъстват на уникалното светлинно шоу и впечатляващата заря на бреговете на река Темза в Лондон.

Повече за подготовката за празника - гледайте във видеото