При опит да плати здравните си осигуровки, Петър Петров бил изблъскан от охраната

Зрители на NOVA сигнализираха за агресия в офиса на НАП в Русе. Мъж, който искал да плати здравните си осигуровки, твърди, че е бил изблъскан от охраната в офиса на данъчната служба в сряда по обед. Причината - клиентът не видял надписа на вратата, че в този ден НАП не приема плащания. Администрацията на Националната агенция за приходите започна проверка.

На клип, заснет от съпругата на потърпевшия Евтимия Василева, се вижда, че и тя самата е грубо избутана от вратата. „Казаха ни: „Напуснете веднага, заповядайте в понеделник”. Казах на охранителя, че не е необходимо да говори на висок тон. Той ме сграбчи и ме изкара през вратата”, разказа Петър Петров. „Направих клипа, защото не ми хареса отношението към моя мъж”, заяви Евтимия Василева.

По халат и с шампоан: Мъж, останал без вода, влезе във ВиК дружество

„Опитваме такава ситуация да не бъде допускана отново. Охранителите са служители на външна фирма. Не толерираме подобно отношение”, заяви Лора Георгиева, старши експерт „Комуникации" в Централното управление на НАП. Тя призова да се подават сигнали, ако има и друг изпаднал в подобна ситуация. „Няма как да накажем когото и да било. Може да търсим отговорност на фирмата подизпълнител”, обясни още Георгиева.  

Семейството получи извинение от администрацията на НАП и заяви, че няма да съди охранителя.

Повече гледайте във видеото.