Той е създал единственият на Балканите специален център за хора като него

В „Историите на Мария Йотова“ следва историята на едно изключително семейство, не само защото са двама малки хора, които са открили щастието един в друг, а и заради всичко, което правят за общността си. Това са Светльо и Максимилиана. Двамата вече имат дете, което е с нормален ръст.

Максимилиана Станчева и Светослав Чернев са родители на Борис. Светослав споделя, че преди да стане баща е отдал живота си на каузата да помага на малките хора. Максимилиана споделя, че когато обичаш човек ръстът му няма значение.

Светослав разказва, че са решили с Максимилиана да имат дете, независимо от това какъв ще бъда ръста му. Днес Борис вече ходи на ясла.

На тях им е малко по-трудно в ежедневието от обичайното заради липсата на достъпна среда за малките хора.

Светослав създава център за малки хора, с който цели да покаже на хората с нормален ръст какви са проблемите на общността, към която принадлежи. Там предметите умишлено са уголемени за хората с обичаен ръст, за да могат да разберат как се чувства Светослав и другите като него. В центъра има специална кухня, която е подходяща за размерите им. Мястото е единственото по характера си на Балканите.

Светослав споделя, че много пъти е смятал да се откаже, но когато към него се обръщат родители на деца като него, той се старае да направи всичко, което е по силите му. Той разказа няколко истории, с които го е сблъскал живота. Той вярва, че доброто се връща. За него върнатото добро е синът му Борис.

Повече гледайте във видеото.