Според депутата конституционната реформа е опорочена

"За първи път от 30 години насам България внася ток още в началото на януари, което поставя на дневен ред въпроса докъде сме докарали енергетиката". Това коментира в ефира на „Здравей България” народният представител от БСП Георги Свиленски. 

"С тази некоалиция през новия политически сезон не можем да имаме очаквания, просто ще получим повече от същото. Говорим за влизане в Шенген по въздух и вода, а приемането ни по суша остана някъде назад във времето. Бизнесът няма да получи това, което очаква от присъединяването, а за българските граждани ще има нови бежанци. Колкото и да се отрича това, хората в Хасково и Харманли се притесняват", коментира още Свиленски. По думите му бежанските центрове са пълни, а се очаква нов приток на мигранти.

Ананиев: Ще номинираме съдия Белазелков за Конституционния съд

Според депутата хората не се интересуват от ротацията на премиерите, от председателя на парламента или регулаторните органи, а от доходите си. „Опозицията иска българите да живеят по-добре. Настояваме за решение на важните проблеми, но никой не говори за безработица, за защита правата на работещите”, каза още Свиленски.

Той уточни, че конституционната реформа е опорочена и се надява Конституционният съд да я отмени в по-голямата ѝ част.

„Трябва да се обърне внимание и на мястото на България в ЕС”, каза още Георги Свиленски.

Целия разговор гледайте във видеото.