Майка му е легендарната актриса Славка Славова

Ивайло Караньотов е силен мъж с активна гражданска позиция. В "Тук и сега" обаче многократният републикански и балкански шампион за първи път се показва в съвсем различна светлина - в ролята на син на легендарната си майка - актрисата Славка Славова, на любящ съпруг на Аня Пенчева, баща и дядо. 

За него премахването на Паметника на Съветската армия е "капчица на равновесие и правда". "При събарянето на мавзолея комунистите бяха тихи. Сега осъзнаха, че демокрацията е на тяхна страна. Любовта на една част от населението към Русия е по-голяма, отколкото към България. ПСА не е история. "Слепите" хора деля на няколко категории - останалите на ниво учебник 2 клас, лъгал се е цял живот и не може да се отметне, както и лумпените, принадлежащи към една лъжа. Те напълно съзнават това, което е непростимо", смята той. 

Синът на Аня Пенчева и Ивайло Караньотов стана баща (СНИМКИ)

Разказва, че в младостта си той е правил профсъюзи за правата на спортиста. "Тогава не знаеха в лудницата ли да ме вкарат или в затвора. Не ги интересуваха спортните ми успехи. Преминаваха през трупове. Сега продължавам заради паметта на родителите и роднините ми. От много малък ме водеха на детска и ми обясняваха какво е ПСА. Закърмен съм с това от дете", разкрива Ивайло. 

Като шампион в спринта той е научил много. "Спортът беше изключително тежък, тренирахме ненужно много. Нямахме система. Спортът беше лека казарма, но даваше големи привилегии - пътувахме, можехме да си купим дънки. Научих се, че вярвам ли, че съм прав, стискам и го постигам. Жените добри спортистки не могат да се омъжат, защото са мъже. Мъжете до тях са смешни", посочва той.

"НИЩО ЛИЧНО": „Училището за родители“ на Бате Емо, който помага на деца със СОП

Синът му Ангел е многократен медалист по мотокрос. "Постарах се да направя от него спорист, сега вече сам се бори в живота", споделя Ивайло. 

Майка му е актрисата Славка Славова. Прекарва 48 години в Народния театър с множество легендарни роли. "Всички я помним като актриса, а Народният театър е като мой дом, знаех всички нейни реплики наизуст. Малко хора знаят, че тя беше страшен пич. Мъжка майка, която никога не казваше "внимавай, ще се убиеш", а "ако направиш еди какво си, ще сбъркаш, защото..." Тя живееше за мен, а аз ѝ сервирах само ужаси. Майка ми беше от поколението, което знаеше за всяка ситуация изход и лек. Не беше майка, а приятел. Тя ме научи на мъжки отношения", откровен е Караньотов. 

Негова половинка е друга звезда - Аня Пенчева, с която са заедно от 36 години. "Тя ми даде криле и сили. Може би ме спаси от големи неприятности, живях по-бурен живот, а при нея се налагаше да бъда по-умерен. Не мога да си представя да съм с друга, с нея когато се караме, умираме от смях. Леко се живее с нея, не си представям живота си без нея", разкри той.

Целия разговор гледайте във видеото.