Той се изправи пред Темида

След едноседмично разследване МВР разкри убийство в Търговище. Според полиция и прокуратура обявен за издирване мъж е убит от свой приятел при стрелба с незаконна пушка. Обвиняемият се изправи пред съда.

„Съжалявам, той ми беше най-добрият приятел и не исках така да става“, заяви пред Темида 44-годишният Дойчин Лесичков, обвинен за убийството на 42-годишният Хайредин Рамизов.

Жертвата е обявена за издирване преди седмица. В сряда тялото му е намерено извън по пътя за Разград.

Следите, оставени на местопрестъплението довели разследващите до единствения свидетел и вероятен извършител – Дойчин Лесичков.

„На мястото има намерени гилзи, има стрелба от няколко оръжия. Напуснал е мястото, сменил си е дрехите, изхвърлил е оръжието и е сменил гумите на колата”, коментира Васил Ангелов , говорител на Окръжна прокуратура – Търговище.

Мъжът от Търговище, открит мъртъв след издирване, е бил убит

„При боравенето с това оръжие извършителят е произвел неволен изстрел”, поясни Атанас Илков, директор на ГДНП.

Убитият Хайредин Рамизов е известен в Търговище. Има автокъща в покрайнините на града. Съседи на жертвата тказаха коментар.

И двамата мъже са криминално проявени.

„Извършителя е осъждан три пъти за кражба и шофиране с алкохол в кръвта. Убитият е осъждан четири пъти. Една от присъдите е за  незаконно държане и разпространение на наркотици, включително и в учебни заведения”, коментира Васил Ангелов – говорител на Окръжна прокуратура – Търговище.

Мярката, наложена от съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна. 

Повече гледайте във видеата.