Той търси хора в нужда из софийските улици

Навън е студено, но един млад мъж се опитва да топли душите на хората. По улиците с него всичко е точно. Той е „Точно с Влади”. Всички майки ни учат от малки да не си говорим с непознати хора по улицата, но Владислав Радославов решил да не слуша своята. На 31 години е и се е занимавал професионално с футбол. В последните две години улиците се превръщат в негово игрище, а хората в нужда - неговите съотборници.

Той се разхожда по улиците, по които и ние ходим, но не е със слушалки в ушите. Не си гледа в телефона, когато седи на пейка в парка, а си говори с хората. Парите идват от негови последователи в социалните мрежи. Казва, че не е смятал каква сума са събрали досега, но вярва, че доброто цена няма.

"НИЩО ЛИЧНО": „Училището за родители“ на Бате Емо, който помага на деца със СОП

„Често се сещам за абсолютно всяка една среща, която съм имал с хората. Карат ме да се чувствам по прекрасен начин и особено, когато съм видял именно усмивките в хората, именно това, че те също са заредени от разговора, който сме провели, от това, че сме поиграли футбол”, споделя Влади. По думите му топката се е превърнала и в символ на комуникацията с непознатите. „Сигурен съм, че има хора, които не са ритали топка от дете, но като те видят и сякаш започва разговорът”, допълва добротворецът. „Много пъти подкрепата е именно в посока разговор - да чуеш неговите нужди. Защото невинаги човек се нуждае от пари. Може да е нещо друго, което можем да им осигурим.

В студеното време хората, които живеят на улицата, имат нужда от храна, от топли дрехи, а понякога само от топла дума. „От всеки човек може да се научи ценен житейски урок, именно защото на всеки човек животът е различен. Затова смятам, че хората трябва да се подкрепяме винаги и винаги трябва да си подаваме ръка. Всеки с каквото може. Защото всеки може да научи другия на нещо и всеки може да помогне на другия”, казва Владислав Радославов.

Повече гледайте във видеото.