Това каза бившият председател на ДПС

Повече от два месеца след като Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС, той проговори за мотивите си. Бившият председател на Движението обясни, че се е изморил от дългите години в политическия живот и е решил да даде възможност за развитие на потенциала на партията.

Още преди да се откаже да е начело на партията, Карадайъ спря да коментира актуалните политически теми и вместо него говорител стана Делян Пеевски. Впоследствие той оглави и парламентарната група на ДПС. "Обявих го и във Facebook, подавам оставка, за да е ясно, че няма да съм кандидат за следващия мандат, но и за да имат достатъчно време за дебат за бъдещето на партията", коментира той. За поста почетният председател Ахмед Доган посочи двама, които да бъдат съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. С днешна дата Мустафа Карадайъ разкри, че е в много добри отношения както с Ахмед Доган, така и с Делян Пеевски и разговаряли почти всеки ден. Засега не е решил дали ще остане народен представител след изборите в ДПС.

Илхан Андай: Няма конфликт между Доган и Пеевски

„За вас може би интригата и сензацията е важна, но за мен това е цялата ми битност - ДПС. Два мандата съм бил председател в ДПС в един тежък период. Успехите след два мандата са ясни. Аз от 1996 година съм в централата”, каза бившият ръководител на партията. Карадайъ не скри, че се е изчерпал и подчерта, че човек се амортизира във времето. „При мен има и натрупана умора”, допълни бившият председател на ДПС.