По думите й Радев няма да бави процедурата

Само по NOVA първи коментар на „Дондуков” 2 след старта на обратното броене за предстоящата рокада в Министерския съвет. Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че държавният глава ще спази Конституцията и няма да има бавене на процедурата. По думите ѝ в държавата има два отбора при взимането на решения и основният не е този, който се намира в МС.

Йотова не очаква големи промени в политиката след смяната на правителствата. Вицепрезидентът коментира че президентската институция ще спази конституционните норми при полагането на клетва от страна на новите съдии. Коментарът тя направи от Белово, където се отбелязват 146 години от освобождението на Беловския край.

Богданов: Денков и Габриел ще решат дали ще остана на поста след ротацията

„Решенията се взимат изцяло в Народното събрание. МС и в сегашния си вид, и в този, който ще бъде евентуално след ротацията, е „Б" отборът. „А“ отборът са парламентарните лидери и някои от председателите на парламентарните комисии. Там се взимат решенията. Досега МС според своите възможности ги изпълнява. Неслучайно не знаем една голяма част от министрите. От няколко дни Николай Денков усилено иска да ни внуши, че ще взиманякакви решения. Желая му успех", поясни Йотова.

Според нея България може и да не получи дата за присъединяване към Шенген по суша тази година.