Потърпевшите твърдят, че липса на вода е забавила работата на пожарната, МВР отрича

Млада жена и синът ѝ останаха на улицата, след като къщата им изгоря при пожар във великотърновското село Бутово. Снежанка Ангелова се връща от Англия и със спестяванията купува бъдещия си дом. Но пожар в комина изгаря къщата до основи. Абсурдното е, че селото е на воден режим и водата в противопожарните автомобили не стигнала, за да може да се спаси поне част от имота.

Пожарът, оставил семейство без дом: Воден режим попречил на работата на огнеборците

В ефира на „Здравей, България” Ангелова разказа, че пожарникарите са направили всичко възможно, за да загасят огъня.

„В селото има пожарни кранове, но кагато няма вода, те не могат да помогнат. Всички мои съседи се включиха в гасенето, но нямаше откъде да извлечем вода”, добави Ангелова.

Тя апелира за помощ, за да може да възстанови дома си. Освен финансови средства, тя се нуждае от доброволци и строителни материали, които да помогнат за ремонта на единственото ѝ жилище. В момента семейството живее при приятели.

Ако искате да помогнете на Снежанка и сина ѝ, може да преведете средства по следната банкова сметка:

Титуляр: Снежанка Ангелова

Банка: ДСК

IBAN: BG11STSA93000030541797 

По-късно от МВР изпратиха следната позиция по случая, която публикуваме без редакторска намеса:

Уточнение

Във връзка с некоректно разпространена информация за пожар на 9 януари тази година в жилище в с. Бутово се налага да уточним следното:

Екип на РС „ПБЗН“ – Павликени е посетил сигнала, след като пожарът вече се е бил разраснал. Въпреки това при гасенето няма нарушено водоснабдяване, защото огнеборците са взели всички необходими мерки, предвид безводието в селото и са тръгнали към местопроизшествието подготвени. Първоначално е бил изпратен автомобила с най-голяма водовместимост, който е локализирал пожара. След това се е присъединил и втори автомобил и е била създадена необходимата организация, когато единият автомобил участва в гасителните действия, другият да подвозва вода и по този начин е създадена възможност за непрекъснато пожарогасене.

Благодарение на добрата организация на огнеборците е спасена част от жилищните помещения на къщата.