Твърдят, че децата, които спортуват в академията, са изложени на риск

Родители настояват да се изградят тротоари около НСА в София. Разказват, че всяка вечер там се образуват задръствания, а точно тогава оставят децата си да спортуват.

„Всяка вечер тук трафикът е изключително интензивен, тъй като тук преминават не само хора, които отиват в НСА, а въобще има много сериозен трафик”, разказа Маргарита Доганджийска, родител.

Родителите са изпратили петиция до кмета на район „Студентски ”.

„Огромният проблем е това, че хората се движат по улицата заедно с автомобилите, образуват се задръствания, а това създава опасност както за шофьорите, така и за пешеходците, които нямат друг избор, освен да се движат по пътното платно”, разказа още Маргарита Доганджийска.

„Това, което прави районът в момента е следното. Този тротоар, който не е изграден към момента по улица „Ширков” до „Борис Стефанов”, ние вече сме го възложили на фирма изпълнител. Поради атмосферните условия в момента изпълнението е до средата на април. Другият тротоар, който сме го възложили до арката на НСА, е със същата дата на изпълнение”, обясни инж. Арсо Хавальов, главен инженер на СО-район „Студентски”.