Темата коментират доц. Алексей Пампоров и Светлин Тачев

Предстоящата ротация, евроизборите и евентуален политически проект на Румен Радев коментираха социолозите доц. Алексей Пампоров от Института по философия и социология към БАН и Светлин Тачев от „Галъп“ в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Пампоров каза, че е важно и какво ще се случи в Столичния общински съвет. Той е на мнение, че това ще определи и начина, по който ще се осъществи ротацията. Тачев заяви, че ротацията ще се случи, тъй като формациите имат полза от това. „За всички управлението е удобно, друго не може да бъде сформирано в момента“, каза той.

Парламентът продължава с номинирането и избора на ръководства на регулаторите

Тачев е на мнение, че „Продължаваме промяната“ започва да работи все по-добре с ГЕРБ, а „Демократична България“ стои по-встрани. „Това е сигнал, че има разминаване във виждането на двете формации“, допълни той.

„Евроизборите могат да бъдат препятствие, но тежестта им не е толкова голяма, колкото тази на местния вот“, допълни Тачев. По негови думи тези вотът ще бъде тест за това могат ли управляващите да работят в коалиция. 

Гуцанов: Поискахме доклад за рисковете и ползите от еврозоната

Пампоров е на мнение е възможно да се появи нова партия около президента Радев. Той допуска, че такава формация може да вземе гласове от „Възраждане“, БСП. Тачев е на мнение, че Радев би могъл да заложи на формация с патриотична реторика, която да обхване по-голям кръг от хора.

Повече от разговора гледайте във видеото.