Пострадалата ще остане на легло в продължение на три месеца

23-годишна жена е в болница след побой. За посегателството е заподозрян мъжът, с когото живеела на семейни начала в пловдивския квартал "Христо Смирненски". Поредният случай на насилие е от събота, когато младата жена е постъпила за лечение в болница, а заподозреният е избягал и се укрива с детето им. Мъжът е на 29-години от Видин и в момента е в изпитателен срок заради присъда за шофиране след употреба на наркотици.

Млада жена е в болница в Пловдив след побой, издирват приятеля ѝ

От жестокия побой жената е с множество наранявания по тялото и лицето. Тя е настанена за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Първоначално се е опитала да скрие за случилото се от лекарите, твърдейки, че е паднала по стълби. Впоследствие споделила истината, медиците подали сигнал в полицията, но до намесата на криминалистите побойникът успял да избяга и да се укрие.

В ефира на "Здравей, България" майката на пострадалото момиче обясни, че състоянието на дъщеря ѝ не е добро. „В момента тя е на легло, така ще остане 3 месеца. Болките в тялото ѝ са силни заради натрошените ребра”, разказа още Биляна Цанова. 

„Била е цялата в кръв. Изправил я е и я карал да си чисти кръвта от пода”, сподели майката. Дъщеря ѝ Ванеса сама извикала линейка. Биляна Цанова разказва, че дъщеря ѝ е безработна. Преди това била сервитьорка на Черноморието, а приятелят ѝ работи в автомивка.

Жертвата е претърпяла и операция на крака заради натрошена кост на таза и бедрото. Има и хематоми по главата и тялото. По думите на майка ѝ Ванеса няма платени здравни осигуровки и трудно намира средства за лечение. Разказала на майка си, че е била бита пред детето, а скандалът избухнал заради битовизми. 

Повдигнаха обвинения срещу мъж за побой и изнасилване на жена в Стара Загора

Според майката това не е първият в случай, в който дъщеря ѝ е жертва на насилие. След последното посегателство момичето е подало жалба в полицията.

Междувременно приятелят ѝ продължава да тормози нея и близките ѝ по телефона, уточнява майката. „Казва, че няма да даде детето, докато жалбата в полицията не бъде оттеглена”, обясни жената. 

От полицията в Пловдив съобщиха, че мъжът е криминално проявен и осъждан. По неофициална информация вече се знае къде се укрива и е въпрос на часове да бъде задържан. Случаят е докладван и на Районната прокуратура, която е образувала досъдебно производство.

Целия разговор гледайте във видеото.