Жената е подавала множество сигнали в полицията срещу бившия си приятел

Продължава разследването на трагедията, при която 48-годишен българин уби 38-годишна наша сънародничка, след което се самоуби. Това стана в супермаркет в германския град Мьорфелден-Валдорф, южно от Франкфурт.

Преди време извършителят и жертвата имали връзка. След края ѝ жената се страхувала за живота си. Подавала е сигнали за насилие в полицията.

Застреляха българка в супермаркет в Германия (ВИДЕО)

Последните месеци от живота на 38-годишната Айсел преминават в борба срещу преследването от бившия ѝ приятел – 48-годишният Пламен П.

Двамата имат връзка няколко месеца, но след почивка в България миналото лято, се разделят. Оттогава жената споделя с близките си, че живее в постоянен страх. Пред приятели Айсел  казвала, че един ден ще отиде на работа и няма да се върне, защото бившият ѝ приятел ще я убие.

Ден преди стрелбата жената се срещнала със своя приятелка и отново е изразила страхове. Помолила приятелката си да я вземе от магазина към 19.45 ч. Жената пристигнала на мястото малко по-рано, но районът вече бил отцепен от полицията.

Минути преди смъртта си Айсел подреждала стока по рафтовете. Пламен нахълтал и между двамата възникнал спор. Няколко минути по-късно мъжът извадил оръжие, стрелял по Айсел и след това се самоубил. Това се случва пред колеги на жертвата и клиенти на супермаркета.

В тялото на жената са открити три куршума, а в това на извършителя - един.

Сред клиентите било и семейство с малко дете. Когато чули изстрелите, те опитали да избягат от супермаркета, но вратите били заключени. Мъж, който е бил пред магазина, ги разбил.

Най-ключовото в тази трагедия е, че жената дори е имала ограничителна заповед, била наела адвокат и редовно подавала сигнали в полицията. Появи се информация, че наскоро Пламен  нахълтал в жилището на Айсел, проявил насилие и дори опитал да я души. На 15 февруари е трябвало да бъде първото заседание по делото, заведено заради това посегателство.

В регионалния вестник се появи информация, че инцидент между Айсел и Пламен е имало още през февруари миналата година, но до присъда така и не се стигнало.

Репортери от вестник „Билд” разговаряха с брата на жертвата - Алтанай, който описва Айсел като забавен, весел и приятелски настроен човек. Жената живеела в Германия от 13 години, като последната година е работила като касиерка в супермаркета. За да придобие германско гражданство, Айсел е полагала много усилия, за да научи езика и историята на страната.