Тестът за наркотици на водача също бил положителен

Полицаи заловиха шофьор с огромно количество алкохол в кръвта. Дрегерът отчел 5,02 промила. Тестът за наркотици на 35-годишния мъж пък показал, че кара под въздействието на амфетамин и метамфетамин. Очакват се резултатите от кръвните проби.

От прокуратурата в Добричко, където е заловен водачът, съобщиха, че това не е първото му провинение. Вече е бил осъждан за шофиране след употреба на наркотици и сега го грози затвор до 5 години. Засега мъжът е оставен в ареста за постоянно. Лекият автомобил, с който е заловен, е предаден на органите на реда.

Хванаха украинец с 3,43 промила зад волана във Варна

„Поведението му е било неадекватно - фъфлел е, завалял е думите, очите му са били силно зачервени, с разширени зеници. Отказва да дава допълнителни обяснения, от които ние бихме могли да получим повече информация за това на какво се дължи тази висока концентрация на алкохол, респективно наличието на данни за наркотични вещества. Заявил, че не е употребявал алкохол, нито наркотични вещества и не се признава за виновен”, коментира говорителят на Районна прокуратура – Добрич д-р Даниел Илиев.