Вижте какви съвети дават специалистите за осигуряване на по-солидна защита

Колко сигурни са нашите домове? За последната година са регистрирани хиляди домови кражби в цялата страна и над 60% от тях остават неразкрити от полицията.

За да предпазим дома си и себе си от крадци, на първо място трябва да помислим за качествена врата със сигурни, електронни механизми за заключване и да потърсим добър ключар. Експеримент на NOVA показа, че само за 16 секунди вратата ни може да бъде отворена, без да останат никакви следи от неканения гост. Според специалистите едни от най-разпространените, но и най-компрометирани брави са касовите. Те се отварят и с шперцове, чиито цени варират от 400 до 4000 евро.

Тайните места у дома, за които крадците никога няма да се сетят (ГАЛЕРИЯ)

При загубен ключ всеки може да извика ключар, за да отвори вратата. Но не всеки ключар е длъжен да знае дали човекът живее в дадения апартамент. Затова искат документ, който да доказва това. Ако не им бъде показан такъв, подават сигнал в полицията.

Всяка година крадци успяват да се промъкнат в над 3400 домове в цялата страна. По данни на полицията през изминалата година домовите кражби са намалели с около 20%, а и процентът на разкриваемостта се увеличава.

Още по темата гледайте във видеото.