Януарски студ в следващите дни

След преминаването на студения атмосферен фронт, в следващите дни времето ще остане студено. Снежната покривка, която достигна малко над 20 сантиметра в Плевенско, ще се задържи.

Неделята ще е „ледена” с температури призори до минус 8 – минус 9 градуса, а през деня – от нула до 5-6 градуса. Осезаем северен вятър ще се усеща в областите около крайбрежието. Облаците почти над цялата страна бързо ще се разкъсат и денят ще е преобладаващо слънчев.

В понеделник ще е слънчево. В ранните часове ще има ниска облачност или мъгли по поречието на Дунав, които в някои райони ще са по-трайни. Призори ще е мразовито, отново с температури до минус 10 градуса. През деня – от 0 до 5, отрицателни в районите с понижена видимост в Дунавската равнина.

До сряда валежи не се очакват или ако има такива, те ще са оскъдни и незначителни. Около средата на седмицата студът леко ще отпусне. Ще премине лек фронт с краткотраен валеж от дъжд в ниската част на страната. В четвъртък следобед в Югоизточна България термометрите ще отбележат до 10-12 градуса.

От петък до неделя облачността ще е динамична – с разкъсвания до слънчево време, но и с краткотрайни локални превалявания от сняг. Температурите сутрин – до минус 5 – минус 6 градуса, през деня – от нула до 5-6.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.