Коментар по темата на Асен Генов и Юри Велев

Малко повече от месец преди предстоящата ротация във властта една от формациите в управлението излезе със задължителни условия, за да продължи подкрепата си. След заседание на Националния си съвет от„ Да, България” изпратиха резолюция до медиите, от която става ясно, че са решили да участват в преговорите за ротация само при спазването на конкретни условия.

"Да, България" реши при какви условия ще подкрепи ротацията на кабинета

„Да, България” закъсняват с реакцията. Декларацията на партията е предизвикана от сериозния имиджов проблем, който те си създадоха, през избора на конституционни съдии". Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS водещият на "Контракоментар" Асен Генов.

Според него те не могат да обяснят политическите си ходове. „Аз искам в политиката да има хора с ясни политически тези, за да знам за какво гласувам. Скриването зад професионалисти в българския контекст играе лоша шега”, уточни Генов.

По думите му за европейските избори те отново влизат грешно. „Ако са верни публикациите в медиите, първите двама в листата са Никола Минчев и съпругата на Кристиан Таков. Това са хора, които не познаваме в тяхната политическа цялост. Мястото на Радан Кънев също е странен ход, защото той е тяхното острие в ЕП. На мен ми липсват хора с ясна идея за това какво е България да е член на ЕС и НАТО”, каза още Генов.

Според Юри Велев, зам.-редактор в "24 часа"„ Да, България” не са били особено активни през последните месеци. „Декларацията, с която излизат, най-вероятно означава, че влизат в играта по договаряне на всичко, което предстои”, уточни той.

По думите му партията ще трябва да договори и как ще се яви на европейските избори - дали ще бъде в коалиция с ПП.

Целия разговор гледайте във видеото.