Настанено е в болница с измръзнали крачета

Детето, изчезнало в гориста местност край Радомир, е открито живо. То е намерено за по-малко от три часа на около два километра от мястото, на което неговите родители са съобщили, че то последно е било.

„Детето е в добро състояние. Намира се в медицинско заведение, с леко измръзнали крачета”, обясни вътрешният министър Калин Стоянов, който пристигна в Радомир.

4-годишно дете е изчезнало в гориста местност край Радомир

Версията на родителите на детето е, че са го оставили само за около 3-4 минути, за да запалят свещ в параклис. „Първоначалната информация е, че те около 30-40 минути сами са правили опит да го открият”, добави силовият министър.

Според Стоянов е абсолютно възможно 4-годишното да измине само двата километра разстояние. „Още по-интересното е, че тези километри са в посока нагоре, а не надолу”, подчерта той.

Сигнал за това, че детето се е изгубило, е постъпил на спешния телефон този следобед. Неговите родители са украински граждани, които живеят в Радомир от около две години.

Районът, в който детето се е изгубило, бил често посещаван от туристи, уточни кметът на Радомир Кирил Стоев.

Кирил Кирилов от „Криминална полиция”, който е част от групата, намерила 4-годишното, обясни, че тръгнали по следите му. „После чухме, че детенцето вика. Видяхме го и го гушнахме. Беше разстроено и краченцата му бяха мокри”, уточни той.