Екип на „Дойче веле” разказва за ваканционните навици на нацията

Къде обичат да почиват германците и наистина ли харесват съчетанието на сандали с чорапи? Отговори на тези любопитни въпроси дава епизод от поредицата „Евромакс” на „Дойче веле”.

Германците обичат да пътешестват - толкова, че дори са били наричани „шампиони в пътуването по света”. Работещите на пълен работен ден имат право на минимум 20 дни отпуск годишно, но мнозина от тях вземат по повече от 30 дни. Германците обичат да се забавляват, но организирано. 70% запазват основната си почивка два месеца предварително, а 20% - шест месеца по-рано. 

Плажните почивки са най-предпочитани от германците. Остров Майорка е една от най-популярните за тях чуждестранни дестинации. Именно затова мястото понякога е наричано „17-ата германска провинция“.

Летището на остров Бара – единственото в света с писти на плажа (ВИДЕО)

Широко разпространено е мнението, че германците се надпреварват жестоко сутрин, за да си запазят шезлонг на плажа. Но мнозинството от тях казват, че не го правят. Повечето са категорични също, че никога не носят чорапи и сандали.

79% от тях обаче признават, че ключът към щастието е доброто съотношение цена - качество. Докато са на почивка, германците обичат да прекарват време сред хубава природа. Но харесват и шопинга, да разглеждат забележителности и, разбира се - да карат колело.

Повече от половината пътуващи споделят, че обичат да опитват местна кухня. 48% признават, че на почивка ядат повече, отколкото обикновено, а 26% - пият повече.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.