Комбинация от MDMA и кетамин може да причини неочаквани усложнения

Розов кокаин и синтетични канабиноиди са новите наркотични вещества, които циркулират във Франция, съобщи Френската обсерватория за наркотици и наркомании (OFDT).

В проучване, основано на повече от 600 проби, събрани през 2022 г., се отбелязва високото съдържание на кокаин. Обсерваторията предупреждава, че увеличаването на съдържанието на кокаин увеличава риска от остра интоксикация и развитие на усложнения, свързани с неговата токсичност. Над 56 % от анализираните проби кокаин не съдържат режещи вещества.

"През 2022 г. от събраните 56 проби, за които се твърди, че са 3-MMC (мефедрон), само 12 (21,4%) действително са били съставени изключително от 3-MMC", посочи OFDT.

Друг продукт - "розов кокаин", който се предлага под формата на розов прах, е забелязан за първи път във Франция през 2022 г. Анализът разкрива повтаряща се комбинация от MDMA и кетамин, без наличие на кокаин. Този малко познат продукт може да причини неочаквани усложнения за потребителите поради подвеждащото си име, продължи OFDT.

Източник: БГНЕС