Температури около и над 20 градуса в следващите дни

Първите 10 дни на февруари ще са по-топли от обичайното, като в някои от дните температурите ще са близки до типично пролетните. Смущенията ще са краткотрайни, предимно с дъжд в ниските части на страната.

Въпреки мразовитата сутрин, в четвъртък дневните температури ще са по-високи от тези в сряда и ще са в интервала от 8 до 13 градуса, най-високи - в Северозападна България. Денят ще е слънчев, с минимална облачност. Едва по-късно вечерта ще се появи северозападен вятър, признак за приближаващ студен атмосферен фронт. Той ще премине в петък със силни пориви на вятъра в западната половина на страната. Валежи ще има – краткотрайни от дъжд в Дунавската равнина и в Източна България. По планините – най-вече в Стара планина и някои отделни по-високи части на Предбалкана, ще превали сняг. Дневните температури леко ще се понижат и ще са между 4 и 9 градуса.

Почивните дни ще са ветровити, с по-осезаеми пориви в Северна България. Облачността ще е динамична, но валежи няма да има. В южната половина на страната в събота призори видимостта в низините и котловините ще е понижена. Температурите в събота ще бъдат между 5 и 10 градуса, а в неделя – между 9 и 14-15 градуса.

Февруарската пролет ще продължи и следващата седмица със силен западен вятър и повишаващи се дневни температури. В някои от дните градусите ще са над 20 в обичайно топлите райони на България.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.