Това съобщиха американски медии

В Съединените щати вече има одобрен план за нанасяне на удари срещу обекти в Ирак и Сирия, съобщават американски медии. Според информацията, която потвърди и министърът на отбраната Лойд Остин, ударите ще бъдат извършвани в продължение на няколко дни.

Американският президент Джо Байдън заяви във вторник, че е решил какъв ще бъде отговорът на атаката с дрон в Североизточна Йордания, при която бяха убити трима американски военнослужещи, а над 40 бяха ранени. Според Вашингтон нападението е било извършено от подкрепяни от Иран бойци. Шефът на Пентагона защити забавения военен отговор с желанието да се избегне ескалация на конфликта.

Иран отрече да е замесен в атаката с дронове в Йордания

„Това е опасен момент в Близкия изток. Ще продължим да работим, за да избегнем по-широк конфликт в региона, но ще предприемем всички необходими действия, за да защитим Съединените щати, нашите интереси и народ. И ще реагираме, когато изберем, където изберем и както решим. Искам само да кажа, че ще имаме многостепенна реакция. Имаме възможност да реагираме няколко пъти, в зависимост от ситуацията”, коментира Остин.