Вижте как действа измамната схема

Нов вид измама във Варна. В четвъртък в морската ни столица беше задържан мъж, който се представил за кръводарител и поискал сумата от 650 лв. Измамникът успял да убеди нуждаеща се жена, че ще дари кръв, ако тя му преведе въпросната сума, но така и не го направил.  Полицията се намесила и задържала мъжа за 24 часа, който намирал жертвите си чрез социалните мрежи.

„Преди два дни, в едно от районните управления във Варна, е дошла измамена жена. Тя е имала нужда от изключително рядка кръвна група за животоспасяваща операция на нейна близка. Потърсила помощ през социалните мрежи, където се отзовал човек с фалшив профил и предложил помощ срещу определена сума. Жената превела парите, защото била в безизходица. Човекът е изтеглил сумата и след това поискал още. Тогава жената се обърнала към полицията”, разказа в ефира на „Здравей, България” говорителят на ОД на МВР – Варна Светла Златева.

Хванаха жена, получавала 18 години инвалидна пенсия с фалшив ТЕЛК

Униформените от Варна потърсили помощ от свои колеги от Русе и заедно успели да заловят  измамника, каза още Златева. И допълни, че това е първият подобен сигнал в морската ни столица. 

Задържаният е на 39 години и е от Русе. Той е криминално проявен, осъждан за кражби и измами. 

Повече по темата гледайте във видеото.