Тя е на 40 години от Белоградчик и е майка на две деца

Световният ден за борба с рака отбелязваме днес. Според Световната здравна организация близо 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани навреме. „През лятото на 2023 година ме диагностицираха с рак на панкреаса и разсейки в черния дроб“, споделя Милена Костова.

Оттогава живота на нея и семейството ѝ се преобръща. Тя е на 40 години от Белоградчик и е майка на две деца. „Най-вече децата ми ми дават сили. Искам да отгледам дъщеря си, която е на 8 години, казва е Мария е в 2 клас. Когато си отрязах косата, дъщеря ми каза, „мамо другите майки не се подстригват, но ти си много хубава така“, разказва жената.

Надежда за живот ѝ дават в болница, в Турция. „След шест химиотерапии разсейките са вече почти заспали и ракът е намалял от 4 см на два и половина“, разкрива тя.
Но за лечението на Милена ѝ трябват средства, с които семейството ѝ не разполага.

В събирането на средствата за лечението се включват жители от Белоградчик и региона. Специално за нея по време на балонената фиеста в града е заснет и клип със 120-годишен роял поставен на скалите.

„Решихме, че по този начин можем да ѝ помогнем като рекламираме това видео и като привлечем внимание, защото е интересно и забавно, но да е обвързано с една добра кауза, за да може да помогнем“, обясни Иво Игнатов – продуцент и композитор.

Инициативата е на братята Иво и Димитър Игнатови. „Аз мога да свиря и по този начин да привлека вниманието на хората за една добра кауза и с това послание искам да им кажа, че всички трябва да сме добри и да си помагаме, защото сме хора и всеки може да стигне дотам да има нужда от помощ на чисто човешко ниво“, сподели още Иво.

Лечението на Милена в Турция продължава и тази седмица с поредната химиотерапия. „Всеки, който може да дари дори и малка част за моето лечение може да напише в профила на Павел Андреев, който се казва „Да помогнем на Милена да пребори рака“. Средствата от там не достигат до мен, те отиват директно в болницата в Турция“, призова тя.

Милена вярва, че тази година ще е годината на оздравяването ѝ. И съветва всички. „Нека всички да си правят профилактичните прегледи, следете здравето си. Това не е присъда, това е просто една диагноза и ако имаш силен дух и се бориш всичко е постижимо“, уверена е жената.

Желаещите да помогнат, могат да го направят и тук:

Лична сметка:
TBI Bank
BG44TBIB93101041984701
Милена Костова

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.