Десетки живеещи в блока хора са били евакуирани

Мъж загина, а 55-годишна жена е обгазена и с 30% изгаряния след пожар в жилищен блок в квартал "Дружба" в Сливен. Няма други пострадали, но са нанесени материални щети. Десетки жители на блока са били евакуирани.

Собственичката на жилището е била спасена, след като близо половин час стояла на парапета на терасата на петия етаж и викала за помощ. След като пожарникарите достигнали до нея, тя била откарана в Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Снимка: БТА

Сигналът за пожара е получен малко преди полунощ вчера, като се предполага, че е подаден половин час, след избухване на огъня. От високите етажи на сградата са били евакуирани всички съседи на опожарения апартамент. Според тях пострадалата и синът ѝ са имали психически проблеми. Загиналият е 28-годишен сириец, който се е занимавал със строителство, е живеел с нея.

"Колегите са влезли в горящия апартамент и посредством спасителна качулка, която се поставя на главата на пострадалия, с допълнително подаване на въздух е изнесена навън", обясни гл. инсп Стефан Димитров, началник на РСПБЗН-Сливен.

Съседка сподели, че се е обгазила, затова е излязла. "Родителите са ми горе. Те стояха на отворено с мокри хавлии на лицата", сподели тя. Апартаментът, от който е тръгнал пожара е изцяло унищожен. Жители на блока разказват, че целият апартамент е бил пълен с боклуци и въобще не се учудват, че е станал пожар.

Голям пожар в Старозагорско

"Ние се събудихме от викове и крясъци и видяхме, че има пожар горе. Съседката е проблемна жена. Има един мъж, който живее с нея", споделят живеещи в блока.

Съседи трудно влизат в този апартамент. Според тях жената не допуска никой да влезе, дори и ВИК инкасатори или служители на "Топлофикация". Часове след инцидента бе възстановено електричеството в кооперацията. Със щети са четири апартамента и стълбището на блока. А причините за пожара се разследват.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.