Представете си как се потапяте в оазис, където ароматите на природата ви обгръщат

В сферата на холистичния уелнес малко практики предлагат сетивни удоволствия и терапевтични ползи, така както ароматерапията.

Представете си как се потапяте в  оазис, където ароматите на  природата ви обгръщат. Те  успокояват и поддържат ума, тялото  и духа ви. Това е същността на  ароматерапията! Това е практика, която пленява сърцата и умовете от  векове. Идеята да се предлагат  продукти, които носят полза за здравето вдъхновява група млади  ентусиасти през 2016 година.

Те създават българския бранд ЕТЕРИМ, който предлагага висококачествени етерични масла и продукти за ароматерапия. 

Какво е ароматерапия с етерични масла?

В основата си ароматерапията е изкуството и науката за използване на естествени ароматни есенции, извлечени от растения, за насърчаване на здравето и благополучието. Тези есенции, известни като етерични масла, се извличат от различни части на растения, включително цветя, листа, стъбла, кора и корени. Всяко етерично масло може да се похвали с уникален състав от летливи съединения, които допринасят за неговия отличителен аромат и терапевтични свойства.

Практиката на ароматерапията използва силата на етеричните масла чрез различни методи, включително вдишване, локално приложение и дифузия. Когато се вдишат, ароматните молекули стимулират обонятелната система и предизвикват реакции в мозъка. Така влияят на емоциите, настроението и дори на физиологичните функции.

Ароматното пътешествие на ЕТЕРИМ

Пътуването на ЕТЕРИМ в света на ароматерапията започва с проста мисия: да направи предимствата на ароматерапията достъпни за всички. Основан в България през 2016 г., с малък, но отдаден екип брандът ЕТЕРИМ се впуска в приключението да популяризира ароматерапията в България и да даде възможност на хората да открият нейния потенциал.

Особено в началото пътят им е несигурен и труден. Ароматерапията все още е твърде чужда за българите, но постепенно с много усилия, започват да печелят доверието на потребителите. Превръщат се в малко семейство от ентусиасти, които стъпка по стъпка чертаят ползите от ароматерапията.

Основното убеждение на бранда е, че всеки заслужава да усети магията на ароматерапията, независимо от своя бюджет. След проучвания и анализи, те разбират, че най-добрия начин, това да се случи е чрез ултразвукови дифузери за етерични масла ЕТЕРИМ.

Ултразвукови дифузери за етерични масла

В сърцето на истинската ароматерапия, от ЕТЕРИМ откриват, че стоят дифузерите с ултразвукова технология. Тези устройства успешно съчетават в себе си качество и стил. Всеки такъв модел дифузер има резервоар за вода, където се добавят няколко капки етерични масла. Устройството използва ултразвукови вибрации, с които разгражда етеричното масло и водата на фини частици мъгла, които се освобождават във въздуха.

Основно предимство на ароматерапия с ултразвуков дифузер, на което залагат от ЕТЕРИМ е фактът, че етеричните масла не се нагряват и не се губят лечебните им свойства. Това прави ароматерапията по-ефективна. Освен това този тип дифузери за ароматерапия освен, че ароматизират въздуха, те го и овлажняват. Така хората се предпазват от прекомерно сух въздух в помещенията и от вредите, които той носи след себе си.

Етерични масла ЕТЕРИМ

Вдъхновени от разнообразните нужди и предпочитания на своите клиенти, ЕТЕРИМ разшириха гамата си от етерични масла. Те предлагат широка селекция от етерични масла, с над 30 разновидности, от които да избирате. В допълнение към класическите масла, брандът включи и девет уникални смеси (бленди), предназначени да предизвикват специфични настроения и усещания. С богатия избор от етерични масла ЕТЕРИМ всеки потребител ще подобри и освежи своето ароматно изживяване.

Отвъд класическата Ароматерапия

Но изследването на ЕТЕРИМ на ароматерапията не спира до предлагането на етерични масла и дифузери. Целта им е да измислят как да приложат ароматерапевтичните практики във всеки един момент от ежедневието.

Правят го чрез добавянето на бижута за ароматерапия и ароматизатори за кола с етерични масла към продуктовия си каталог. Тези стилни аксесоари ви позволяват да носите любимите си аромати, където и да отидете - без значение дали сте попаднали в задръстване със своя автомобил или в офиса на работа. Удобни са и се съчетава перфектно с всяка една визия без значение официална или ежедневна.

Влез в света на ароматерапията с етерични масла ЕТЕРИМ

Докато ЕТЕРИМ гледа към бъдещето, ангажиментът им към качество, иноваци и достъпност остават непоколебими. С нарастващата общност от лоялни ентусиасти и разширяваща се гама от ароматни предложения, ЕТЕРИМ ви кани да се присъедините към едно пътуване на открития и наслада.

Независимо дали сте опитен любител на ароматерапията или сте любопитен новак, нетърпелив да изследва света на ароматите, никога не е имало по-добро време да се потопите в ароматерапията с ЕТЕРИМ. Те продължават да изследват света на ароматерапията и да наблюдават всички актуални тендениции, които да добавят към Вашия любим ароматен свят.

Със своите продукти брандът стана част от класацията на BuyOutside за най-добри дифузери за ароматерапия.