Нейната кариера започва през 1961 г.

Певицата Силви Вартан приключва кариерата си, започнала през 1961 г. Тя е избрала да напусне сцената тази година. Известната изпълнителка обяви, че последните ѝ три концерта ще се проведат през месец ноември.

СНИМКИ НА СИЛВИ ВАРТАН ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Френската певица, родена и живяла в България, съобщи: "Да, взех решение. От няколко години го отлагам. Винаги съм правила всичко със страст, без да пресмятам, просто от желание и без да си задавам прекалено много въпроси. Защото дълбоко в себе си не обичам нещата, които свършват", казва Вартан. 

Силви Вартан - 60 години на сцена с 50-ти юбилеен албум (ВИДЕО)

"Вероятно това се дължи на внезапното ми напускане на България на 7-годишна възраст. Изведнъж пораснах и оставих детството си на перона на гарата. Все още виждам как баба ми и дядо ми, които обожавах, да тичат след влака. Това е рана, която никога няма да зарасне. След това, благодарение на кариерата ми на певица, пътувах много, бях водена от любопитството, от младостта си, исках да отида навсякъде. Непрекъснато се питах: "Какво следва? Какъв е следващият проект? Всичко се случи със скоростта на светлината, а освен това, бързо се влюбих в един висок рус мъж със сини очи, който ми се струваше прекрасен и който също беше певец. Споделих цялата тази лудост с него и откривахме всичко заедно. Беше лудост", разказва още певицата за напускането на България и любовта с иконата на френския рокендрол Джони Холидей.

Грандиозна изложба за рок легендата Джони Холидей беше открита в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Американският актьор Тони Скоти, съпруг на Силви Вартан от 1984 г., сподели пред "Paris Match" за решението на съпругата си да се сбогува със сцената: "Природата сама те кара да разбереш, че трябва да забавиш темпото". "Това е решение, което узряваше в продължение на месеци. През август Силви ще навърши 80 години. Тогава ще изпълни най-известните си песни за последен път, за да благодари на феновете, които я са с нея вече 60 години. След концертите в Париж през ноември тя няма други планове", допълни той.

Певицата съобщи, че е изготвила и завещанието си. "Оставих съпруга ми да управлява всичко. Тъй като имаме еднакви идеи по въпроса, аз му се доверявам", сподели още звездата. Сред вероятните бенефициенти на имуществото ѝ са двете ѝ деца  Давид Холидей, роден през 1966 г. от първия ѝ брак с Джони Холидей, и Дарина, осиновена през 1997 г. в България от певицата и настоящия ѝ съпруг.


В интервюто си Силви Вартан разказва и за автомобилните катастрофи, които е претърпяла през 1968 и 1970 г. При първата тя губи най-добрата си приятелка. При втория инцидент е заедно с Джони Холидей.

Любовни писма на Ленард Коен до Мариен бяха продадени за 876 000 долара

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

 
Източник: БГНЕС