Тя отказа да коментира дали би отстъпила МВнР на Денков след ротацията

„Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено”. Така вицепремиерът Мария Габриел отговори на въпроса възможно ли е след 6 март двамата с Николай Денков да направят буквално ротация и той да бъде не образователен, а външен министър.
 
Габриел отказа да коментира дали този въпрос се обсъжда в момента и дали тя има желание след ротацията да запази поста си и във външното министерство. Беше категорична обаче, че към този момент няма да каже какви рокади обсъждат с Денков. Освен това беше категорична, че в разговорите не участват партийните лидери.

Колкото до възникналото напрежение между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, Габриел заяви, че „живеем в демокрация и всеки има право на мнение".
 
Само преди няколко дни темата коментира и Николай Денков. Тогава той също не даде конкретен отговор за това дали се обсъжда за него постът на външен министър. Към днешна дата няма нов коментар от страна на Денков.

Спор за постове преди ротацията: Денков или Габриел ще оглави МВнР?

 „Много ясно пред вашите очи се е случвало споразумението. За нас с академик Денков в този момент е важно разговорите за правителството в неговата цялост да продължат. Това е, което правим с него. Ние говорим за министерствата. Когато имаме готовност за цялото правителство, ще разговаряме и с политическите лидери. Докато има разговори и всеки си отстоява мнението, това далеч не означава, че те са безперспективни. Напротив. В много ситуации сме показали, че има моменти с повече емоции. Това не е първият такъв”, заяви Мария Габриел.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.